Kaartspellen

Kaartspellen

Het ultieme kaartspel voor iedere filmliefhebber

Ben je een fervent verzamelaar, een filmfanaat of gewoon iemand die graag een spelletje speelt? Dan hebben wij de perfecte combinatie voor je. Bij Just Like Dreaming verkopen wij 🤩 te gekke kaartspellen. Daarmee wordt elk spel een ervaring op zich.

Stel je voor: een regenachtige avond, een groep vrienden of je familie en een stapel kaartspellen van jouw favoriete films en series. Klinkt als de perfecte avond, toch?

Dus even alle mobieltjes en tablets opzij. Het is de hoogste tijd om samen te lachen, te praten en een spelletje te spelen.

Welke kaartspellen kun je bij Just like Dreaming kopen?

Wij hebben veel verschillende soorten kaartspellen in onze webshop. Uiteraard hebben ze iets te maken met jouw favoriete serie of film.

Als je een fan bent van de duistere en grillige wereld van Gotham, dan zijn het Batman heroes kaartspel en het Spiderman kaartspel zeker iets voor jou.

Ben je op zoek naar iets heroïsch? Het DC Comics kaartspel biedt je de kans om je te verenigen met de grootste helden van het DC-universum.

De keuze is reuze. Weet jij al met welk kaartspel jij indruk gaat maken bij je familie en vrienden 😉?

Lord of the Rings kaartspel The Two Towers

Lord of the Rings kaartspel

Harry Potter Hufflepuff kaartspel

Harry Potter Hufflepuff kaartspel

Harry Potter kaartspel UNO

Harry Potter UNO kaartspel

Onze top 6 kaartspellen met speelkaarten

Het kan soms een uitdaging zijn om een 🃏kaartspel te vinden dat zowel boeiend is voor de oudere generatie als voor de jongere spelers.

Maar het maakt niet uit of je nu tien of tachtig bent, er is altijd wel een spel dat bij je past.

Wij hebben daarom een aantal kaartspellen voor je op een rijtje gezet. Heb jij ze allemaal al eens gespeeld?

 

#1 ♥️ Pesten

Pesten is nog altijd het meest populaire kaartspel in het land. Hoewel er veel variaties in de regels zijn, blijft de kern hetzelfde.

Spelers ontvangen kaarten, vaak 7. Het doel is om zo snel mogelijk al je kaarten weg te spelen, hetzij door kleur, cijfer of symbool te matchen. Als je niet kunt spelen, neem je een kaart.

Er zijn ook speciale kaarten die het spel extra interessant maken. Ze kunnen de speelvolgorde veranderen, spelers laten overslaan of hen dwingen meer kaarten te trekken. Het is dus mogelijk om andere spelers te hinderen!

 

#2 ♣️ Klaverjassen

Klaverjassen ouderwets? Echt niet! Het biedt meer complexiteit dan veel andere spellen en is dus ideaal voor liefhebbers van een uitdaging.

Je speelt dit met een deel van het kaartspel (7 tot Aas). Een volledig spel bestaat uit 16 rondes waarin iedere speler 4 keer de kaarten deelt. Aan het begin van iedere ronde wordt een troef vastgesteld.

Twee teams van elk 2 spelers concurreren om de overwinning. Het doel voor het actieve team is om meer dan de helft van de punten in een ronde te behalen. Je moet proberen de kleur van de eerst gespeelde kaart te volgen of, als dat niet kan, een troefkaart leggen. De kaart met de hoogste waarde wint de ronde.

Er zijn meerdere variaties te spelen, zoals ‘Amsterdams’ of ‘Rotterdams’. Bij de ene variatie moet je verplicht introeven en bij de ander niet. Zo kun je met hetzelfde spel toch ook weer variëren.

 

#3 ♦️ Eenendertigen

Tijdens een spelletje Eenendertigen moet je met de kaarten in je hand de hoogst mogelijke score te behalen. Je hebt drie kaarten, met 31 als het maximale puntentotaal. Dit bereik je met een Aas en twee kaarten van 10 tot en met Heer.

Wanneer iemand past, komt de beurt ten einde. Vervolgens mag elke speler nog één keer spelen. Je kiest hiervoor als je denkt dat je de hoogste kaartwaarde in handen hebt. Uiteindelijk gaat de overwinning naar de speler met de meeste punten.

 

#4 ♠️ Ezelen

Ook erg geschikt voor de jongere kaarter: Ezelen. Bij dit spel heb je 3 tot 12 spelers nodig. Elke speler speelt met een set van 4 kaarten die dezelfde waarde hebben. Het doel is om een set van vier identieke kaarten te verzamelen en daarna zo snel mogelijk te handelen. Ben je de langzaamste? Dan krijg je een letter, vaak de ‘E’.

Zodra een speler alle letters van het woord ‘EZEL’ heeft, moet hij of zij een opdracht uitvoeren die de groep ter plekke bedenkt.

 

#5 ♥️ Hartenjagen

Hartenjagen is zowel online als offline een geliefd spel. Er bestaan vier bekende varianten:

– Nederlands Hartenjagen

– Amerikaans Hartenjagen

– Argentijns Hartenjagen

– Achterhoeks Hartenjagen

Het doel is om als eerste 50 punten te halen. Daarna wordt de scoremethode omgedraaid om terug naar 0 punten te gaan. Het spel bestaat uit diverse rondes, waarin elke ronde uit 8 slagen bestaat.

 

#6 ♣️ Patience

Even geen vrienden of familie om mee te spelen? Dan ga je toch solo?

Patience is een leuk kaartspel dat je alleen kunt spelen.

Leuk weetje? Het is een van de meest gespeelde spelletjes ter wereld.

De basisregels zijn eenvoudig. Er zijn 7 kolommen met kaarten, waarbij van elke kolom de bovenste kaart zichtbaar is. Met de overgebleven kaarten bouw je het spel verder op. Het uiteindelijke doel is om vier stapels te vormen, één voor elke kleur, oplopend van Aas tot Heer. Maar pas op….zorg dat je alle kaarten kwijt kan 😊.

 

Kaartspellen en de spelregels

Zit er een leuk spel tussen? Dan wil je natuurlijk ook de regels weten. Deze hebben we uiteraard ook voor je. Je vind ze in dit overzicht.

 

Let the games begin

Heb jij al een spel op het ook dat je met vrienden of familie wilt spelen? Tof!

Nu nog zorgen dat je iedereen versteld doet staan met een leuke set kaarten. En laten wij die nu voor je hebben 🤩. Dus, waar wacht je nog op? Blader door onze uitgebreide collectie, kies je favoriete kaartspel en bel je vrienden.

Spider-Man kaartspel

Spiderman kaartspel

Back to the Future kaartspel

Back to the Future ll kaartspel

Batman Heroes kaartspel

DC Comics kaartspel

Kaartspellen kopen

Plaats jouw bestelling snel en eenvoudig en kies uit verschillende, veilige betaalmethoden. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.