Wat zijn een Enesco figuren?

Je herkent ze vast wel of hebt er weleens van gehoord, Enesco figuren. Enesco figuren staan bekend om hun goede kwaliteit. Enesco figuren of Enesco beelden worden al gemaakt vanaf de jaren 60.

Enesco figuren zijn ook in Nederland een begrip geworden en worden door veel mensen verzameld. Verreweg de meeste figuren die je tegenkomt hebben een connectie met Disney.

ENESCO-logo
Stitch Enesco Beeldje
Belle-en-het-beest-enesco
Jasmine-Enesco

Wat is Enesco?

Enesco is bedrijf dat is opgericht in 1958 en is gespecialiseerd in de verkoop en distributie van cadeauartikelen. Het bedrijf is jarenlang de marktleider geweest, vooral in de jaren 70, 80 en 90. Toen waren ze vooral bekend om hun Precious Moments figuren van kinderen, die je kunt herkennen aan de traanvormige ogen.

Precious-Moments-Enesco

Daarna ging het een lange periode minder goed met het bedrijf. Enesco is meerdere keren overgenomen en staat inmiddels weer op de kaart als Enesco LLC.

Enesco heeft meerdere vestigingen verspreid over de Verenigde Staten, Canada, Engeland en Frankrijk. Ook andere merken zoals Jim Shore Collection, en Department 56 vallen onder Enesco.

Bij Just Like Dreaming hebben we een enorm uitgebreid assortiment en we zijn daarmee dus dé Enesco figuren winkel in Nederland om jouw Enesco figuren te bestellen!

Enesco figuren  – Collectie

Enesco staat al jaren bekend om de samenwerking die ze hebben met artiesten. Zo werken ze samen met Jim Shore (Disney Traditions) en Beatrix Potter (Pieter Konijn).

Bekijk de video

Vaak zeggen beelden veel meer dan woorden.

Enesco heeft daarom een leuk inkijkje in de werkwijze van de makers en ontwerpers van de figuren.

In dit filmpje mag je meekijken bij het proces bij Enesco LLC en zie je hoe ze te werk gaan bij het ontwerpen van een figuur of beeld.

Enesco figuren – Wat kost het?

Enesco figuren kunnen best prijzig zijn, vooral ook wanneer ze zeldzaam zijn.
De meeste figuren en beelden kun je kopen vanaf €14,95, maar dit kan oplopen tot ruim €200 voor de duurdere figuren. Hier gaat het dan meestal om de zogeheten Enesco limited edition figuren.

Bestel je Enesco figuren dus bij een betrouwbare verkoper in Nederland, zoals Just Like Dreaming. Dé online Enesco winkel van Nederland.

Uiteraard hebben wij ook een speciale pagina voor je waar alle mooie aanbiedingen voor je op een rijtje staan.

Andere merken

Just Like Dreaming is dé online Enesco winkel van Nederland. Naast Enesco figuren zijn er nog meer merken waar wij bij Just Like Dreaming trots op zijn. We delen onze topmerken graag met je, dus neem zeker een kijkje!

– Funko
– Beast Kingdom
– Diamond Select
– Loungefly
– The Noble Collection

Vragen

Heb jij een vraag over een Enesco figuur of een van onze andere merken? Neem contact met ons op!

Je kunt je vraag ook gemakkelijk stellen met onze chatfunctie van Whatsapp.

Als je vragen hebt over het bestellen of retourneren van producten uit onze Enesco figuren winkel, dan vind je meer informatie bij de veelgestelde vragen.